Ілюстрація / REUTERS

Служба безпеки України і Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації у листопаді цього року заблокували 11 кібератак на державні інформаційні ресурси.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в інтерв’ю виданню «Сегодня», - повідомляє прес-служба РНБО.

Читайте такожЗакордонні спецслужби викрили хакерів ФСБ (відео)

Відео дня

«Ми знаходимося в постійному режимі відбиття кібератак. Усі наші спецслужби працюють у надзвичайно напруженому режимі», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що за кібератаками хакерських угруповань, як правило, стоять ворожі спецслужби, які «надихають і скеровують їхню діяльність».

За словами Данілова, урядовою командою реагування Сеrт-uа в українському державному секторі минулого року було зафіксовано понад 600, у цьому році – понад 300 кіберінцидентів та здійснено відповідне реагування.

«У першому півріччі цього року СБУ і Держспецзв’язок нейтралізували потужні DDoS атаки на державні інформаційні ресурси, зокрема, сайт ЦВК, сайт президента України, лише у листопаді було заблоковано 11 таких атак», - зазначив він.

Секретар РНБО повідомив, що нині триває робота над формуванням національної системи кібербезпеки, в якій координуючу роль відіграватиме Національний координаційний центр кібербезпеки.