Ілюстрація REUTERS

Найбільші українські мобільні оператори "Київстар", "ВФ Україна", що працює під брендом Vodafone, і lifecell фіксують зростання голосового трафіку під час карантину на рівні 10-30% у порівнянні з періодом до карантину.

Читайте такожГлобальне споживання інтернету через коронавірус збільшилося на 70%

Про це УНІАН повідомили представники вищезгаданих компаній.

Відео дня

Зокрема, у "Київстарі" відзначили, що обсяги використання голосового трафіку збільшилися на 17%.

"Обсяги використання голосового трафіку збільшилися на 17%", - повідомила прес-служба компанії.

У компанії "Vodafone Україна" відзначили, що зростання голосового трафіку після введення карантину був особливо високим на Західній Україні та у Києві.

"Голос зростає. Помітна динаміка (20-30%) спостерігалася в західних областях України з 16 березня напередодні закриття кордону. Справжній сплеск голосового трафіку з початком карантину бачимо в Києві - тут розмовляти стали майже вдвічі", - повідомив УНІАН директор з маркетингу компанії Андрій Отрощенко.

На його думку, однією з причин такого зростання є перехід бізнесу на дистанційний режим роботи.

"Це можна пояснити переходом бізнесу на дистанційний режим: зустрічі замінюються дзвінками. Крім того, в критичних умовах важливо залишатися на зв'язку, більше розмовляти з близькими", - сказав він.

У компанії lifecell зазначили, що з початку карантину голосовий трафік в їх мережі зріс, але незначно.

"З початку карантину голосовий трафік у мережі lifcell виріс в середньому на 12% у порівнянні зі звичайним періодом", - повідомила УНІАН прес-служба компанії.

Як повідомляв УНІАН, Антимонопольний комітет України (АМКУ) у зв'язку з карантином зобов'язав найбільших мобільних операторів "Київстар", "ВФ Україна", що працює під брендом Vodafone, та lifecell не підвищувати вартість тарифних планів, не закривати соціальні, дешеві та мінімальні тарифні плани, автоматично не переводити абонентів на дорожчий тарифний план і не погіршувати якість надання послуг.

12 березня компанії заявили про готовність до зростання навантаження на мобільний інтернет через карантин.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, який пізніше було продовжено до 24 квітня.

Читайте також: