Spotify знову звинуватив Apple у зловживанні монопольним становищем на ринку / REUTERS

На презентації Apple, серед інших новинок, представила Apple One - єдину підписку на всі свої сервіси. Одразу після цього шведська компанія Spotify, що володіє однойменним сервісом потокового мовлення музики, звинуватила Apple у зловживанні домінуючим становищем на ринку стрімінгу і недобросовісної конкуренції. Одночасно юристи Spotify звернулася зі скаргою в антимонопольні відомства.

Читайте такожСьогодні в Україні запустився музичний сервіс Spotify

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"І знову Apple використовує своє домінуюче становище на ринку і нечесні методи, щоб поставити конкурентів в невигідне становище й обмежити споживачів, віддаючи перевагу власним сервісам. Ми закликаємо антимонопольні органи терміново вжити заходів щодо обмеження антиконкурентної поведінки Apple, в протилежному випадку, це завдасть непоправної шкоди спільноті розробників й поставить під загрозу нашу спільну свободу слухати, вчитися, творити та спілкуватися", - йдеться в заяві.

В Apple відразу ж відповіли на претензію Spotify, заявивши, що її користувачі як і раніше можуть знаходити для себе альтернативні сервіси. Одночасно Apple підкреслила, що ввела єдину підписку, щоб надати користувачам можливість заощадити та отримати доступ відразу до всіх послуг.

Як зазначає The Verge, свого часу Spotify теж пропонувала бандли за зниженою ціною - наприклад, з Hulu, AT&T та деякими смартфонами Samsung.

Що цьому передувало

Зазначається, що у Apple і Spotify давній конфлікт. 16 червня 2020 року Європейська комісія оголосила про два антимонопольні розслідування щодо Apple, одне з яких є відповіддю на тогорічну скаргу Spotify через несправедливий розмір комісії та обмеження конкуруючих сервісів.

Тобто, конфлікт Apple і Spotify за своєю суттю аналогічний протистоянню Apple та Epic, й зводиться до політики App Store.