"Укрпошта" допоможе українському малому бізнесу вийти на зовнішні ринки / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку "Укрпошта" та Агентство США з міжнародного розвитку USAID запустили бізнес-школу "E-Export - твій ключ до успіху і розширення власної справи!" для допомоги малому і середньому бізнесу України, залученому у сфері хендмейду, в процесі виходу на міжнародні ринки.

Читайте також"Нова пошта" запустила авіадоставку посилок зі США та Китаю

Про це повідомила прес-служба "Укрпошти".

Відео дня

В рамках ініціативи її учасники отримають довідник "E-Export: як почати бізнес з Україною: юридичні, податкові та митні аспекти" про те, як почати продавати свої товари за кордон, а також учасники зможуть ознайомитися з історіями успіху тих українських підприємців, які вже експортують свою продукцію за межі України.

У "Укрпошті" наголосили, що в умовах карантину та пандемії коронавірусу розвиток e-комерції є особливо актуальним і перспективним для малого і середнього бізнесу.

Згідно з повідомленням, до ініціативи приєдналися українські виробники, які почали свій бізнес в Україні без великих інвестицій, і для яких e-export став драйвером власної справи.

У 2019 році в Україні було понад 25 тисяч інтернет-продавців, які згенерували 350 мільйонів доларів доходу.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо фінансових послуг у сфері поштового зв'язку" (№2788-д), що дозволяє національному оператору поштового зв'язку "Укрпошта" надавати фінансові послуги.

Довідка УНІАН. "Укрпошта" - національний поштовий оператор, що має найбільшу мережу відділень в Україні – 11 тисяч.