Сервіс підтримує кілька платіжних систем / Ілюстрація REUTERS

Платіжний сервіс Facebook Pay, який дозволяє користувачам робити пожертвування і купувати віртуальну валюту соцмережі, тепер доступний і в Україні.

Про це повідомляє Liga.Tech .

Читайте такожЧерез указ Трампа продажі iPhone можуть впасти на 30% - ЗМІ Як пише видання, сервіс дозволяє прив'язати до нього банківську картку і перерахувати гроші на збір пожертвувань через Facebook. Платіж можна здійснювати в доларах за курсом банку.

Відео дня

Які системи підтримує сервіс

Сервіс підтримує платіжні системи Visa, Mastercard і PayPal.

У чому суть сервісу

Через Facebook Pay можна зробити пожертвування через вбудований механізм збору грошей і купити віртуальну валюту Facebook Stars, за допомогою якої можна буде підтримати блогерів.

Поки Facebook Pay доступний тільки в десктопній версії.

Що таке Facebook Pay

Facebook Pay - це єдина система онлайн-платежів для Facebook, Instagram, Messenger і WhatsApp. За допомогою Facebook Pay користувачі зможуть переказувати гроші друзям, оплачувати товари в розділі Marketplace і квитки на заходи, збирати та робити пожертвування і здійснювати покупки всередині вбудованих додатків.

Поки невідомо, які саме опції платежів і коли стануть доступні українським користувачам Instagram, Messenger і WhatsApp.

Нововведення в Facebook

  • 11 серпня 2020 року стало відомо про те, що компанія Facebook створила новий підрозділ Facebook Financial, команда якого буде керувати всіма платіжними проектами компанії.
  • У червні 2020 року соціальна мережа Facebook, що належить однойменній американської компанії, заявила про запуск політики маркування контрольованих державами засобів масової інформації (ЗМІ).
  • У квітні 2020 року в компанії Facebook заявили, що будуть попереджати користувачів своєї соціальної мережі про фейки та дезінформацію щодо коронавирусної інфекції COVID-19.