Ілюстрація REUTERS

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» й авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) сьогодні, 23 квітня, відправили перший літак з посилками до США з моменту закриття регулярного авіасполучення 17 березня у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Читайте такожУкраїнці почали більше замовляти онлайн: «Нова пошта» і Cainiao Network запустили доставку посилок з Китаю

Про це повідомила прес-служба «Укрпошти».

Відео дня

«23 квітня «Укрпошта» відправила більш як 30 тис. посилок з аеропорту «Бориспіль» літаком МАУ, який виконуватиме прямий рейс до Нью-Йорка. На час карантину пошту до США будемо доставляти пасажирськими літаками», - сказано в повідомленні.

Загальна вартість завантажених посилок - 1,5 млн дол.

«На борту продукція українського малого і середнього бізнесу на експорт, яка надійде на пошту США (USPS) вже сьогодні. Загальна вартість вантажу або проданих товарів - приблизно 1,5 млн дол.», - цитує прес-служба слова генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського.

Усі відправлення, завантажені на рейс до США, пройшли оформлення на українській митниці в період з 14 по 21 квітня.

«Укрпошта» і МАУ планують зробити рейси до Нью-Йорка регулярними, що забезпечить стабільні терміни доставки для українських підприємців.

У компанії повідомили, що з початку оголошення заборони на здійснення регулярного авіаційного сполучення «Укрпошта» змушена була використовувати для доставки пошти непрямі чартерні рейси компаній «Елерон» і AirBaltic, а також вантажні літаки Turkish Airlines з перевантаженням у Стамбулі, Ризі й Франкфурті. Тому терміни транзиту між митницями України і країн призначення можуть коливатися від 2 днів до 3 тижнів.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.

17 березня уряд закрив міжнародне регулярне пасажирське сполучення.

Обмежувальні заходи спочатку було продовжено до 24 квітня, а потім до 11 травня.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 11 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує понад 65 тис. співробітників.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць і ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».