В Україні з'явиться сайт з інформацією про IT-бізнес в країні / REUTERS

Міністерство цифрової трансформації створює сайт, який інформуватиме про поточний стан української IT-галузі та надасть можливість для пошуку бізнес-інформації про українські IT-компанії.

Читайте такожЧерез коронавірус світові витрати на IT-продукцію істотно скоротяться-прогноз

Про це передавати прес-служба Міністерства на своєму сайті.

Відео дня

"Мінцифри створює онлайн-платформу, яка відображатиме поточний стан української ІТ-екосистеми, надасть можливість для пошуку бізнес-інформації про ІТ-компанії, людей, інвесторів і взагалі про всю технологічну екосистему України", - сказано в повідомленні.

Що це означає для ринку

Зокрема, на сайті буде зібрана і структурована інформація про всю IT-екосистему, яка стосується університетів, стартап-акселераторів, технохабів і всіх технологічних індустрій.

"Це відкриє нові можливості для ринку і дозволить більш ефективно взаємодіяти та розвиватися всім учасникам екосистеми", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що проект створюється в рамках Меморандуму між Мінцифри та компанією Sannacode, яка спеціалізується на веб-розробці та створенні мобільних додатків.

Згідно з повідомленням, раніше до створення порталу вже приєдналися компанії Ukrainian Bridge і DOU, які допомагають джерелами даних.

Що цьому передувало

  • У липні Міністерство цифрової трансформації представило інтерактивну карту інфраструктури підтримки підприємництва, за допомогою якої підприємець або охоча стати підприємцем особа зможе знайти організації, які допомагають у створенні та розвитку бізнесу.
  • Також Мінцифри планує створити вільну економічну зону для технологічних компаній "Diia City".