АМКУ визнав необгрунтованим підвищення плати за проїзд у Харківському метро / фото УНІАН

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України визнало економічно необґрунтованим підвищення вартості проїзду у метрополітені Харкова з 5 до 8 грн за поїздку.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Читайте такожВлада Харкова хоче ввести диференційовану оплату проїзду в електротранспорті

Відео дня

«В ході перевірки економічного обґрунтування встановлення нової вартості проїзду територіальним відділенням АМКУ попередньо встановлено, що до калькуляції включені витрати, не пов’язані з наданням послуг з перевезення пасажирів, та суперечать Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену), затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 5 березня 2007 року», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що відповідні дані скеровано до прокуратури Харківської області.

Як повідомляв УНІАН, 6 лютого виконком Харківської міськради прийняв рішення підвищити з 7 лютого вартість проїзду у метрополітені на 3 гривні – до 8 гривень за поїздку, у трамваях і тролейбусах – на 2 гривні, до 6 гривень.

Після цього Харківське обласне територіальне відділення АМКУ розпочало перевірку економічного обґрунтування підвищення вартості проїзду у метрополітені.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд призупинив рішення міськради про підвищення тарифів.

20 лютого прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду Харківською міськрадою щодо зниження вартості проїзду в електротранспорті.