Нещодавно програма "Гроші" розповіла, як власник заводу ЗАЗ Таріел Васадзе, що виробляє такі ненависні для євробляхерів ланоси, спромігся заробити на розмитненні авто на європейських номерах.

Читайте такожПрощай, пільгове розмитнення: тепер за "євробляхи" доведеться сплатити по повній

Для цього він облаштував приватний термінал у митному пункті "Столичний" і брав гроші зі всіх бляхерів, які заганяли туди свої машини.

Сюжет вийшов настільки резонансним, що Антимонопольний комітет порушив кримінальну справу проти Васадзе, а СБУ провела на митниці рейд.

В АМКУ заявили, що власники стягували необгрунтовану вартість за свої послуги. "Ми бачимо вже втретє таку ситуацію", - кажуть в Комітеті. Тепер їм загрожує штраф в 10 відсотків від прибутків за 2018 рік.

Дилер Васадзе не зміг скасувати у суді штраф АМКУ за ненадання «незручної» інформації.

Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позовних вимог ТОВ «Сі Ей Автомотів» до АМКУ про визнання недійсним та скасування рішення регулятора про накладення штрафу за ненадання відповіді на інформаційну вимогу. Про це свідчить рішення суду від 18 лютого.

Компанія намагалась оскаржити рішення АМКУ від 26 вересня 2018 року, згідно з яким отримала 165,20 тис. грн штрафу за ненадання інформації на дві окремі вимоги регулятора. Того ж дня регулятор наклав аналогічну суму штрафу на ТОВ «Дженерал авто груп». Ця компанія також не відповіла на два інформаційні запити Комітету.