keddr.com

Як передає кореспондент УНІАН, інший мобільний оператор «Астеліт» (ТМ life:)) не брав участі в конкурсі на отримання ліцензії по другому лоту, оскільки став переможцем конкурсу по першому з трьох лотів, запропонувавши за ліцензію 3,355 млрд грн за стартовою ціною 2,708 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого тендерна комісія на своєму засіданні розкрила конверти з ціновими пропозиціями мобільних операторів. По всіх трьох лотах, виставлених на конкурсі на зв'язок третього покоління (3G), компанія «МТС Україна» запропонувала найвищу ціну. По лоту №1 оператор запропонував ціну 2,708 млрд грн, по лоту №2 – 2,715 млрд грн, по лоту №3 – 2,705 млрд грн. У свою чергу, учасник конкурсу «Київстар» по лоту №1 запропонував ціну 2,705 млрд грн, по лоту №2 – 2,710 млрд грн, по лоту №3 – 2,7 млрд грн. Мобільний оператор «Астеліт» по всіх трьох лотах запропонував ціну у розмірі 2,703 млрд грн.

Відео дня

На початку грудня 2014 року Кабінет міністрів України підписав розпорядження про затвердження умов конкурсу на придбання ліцензій на 3G-зв‘язок.

Затверджений документ передбачає проведення тендеру на право отримання ліцензій на 15 років в усіх регіонах України по трьох лотах одночасно. Стартова вартість ліцензії на 3G була встановлена у розмірі 2,7 млрд грн. Крім того, трьом операторам, що перемогли, необхідно буде узяти на себе витрати, пов'язані з проведенням конверсії, загальна вартість якої оцінюється в 1,6 млрд грн. При цьому передбачається, що сума може змінюватися залежно від інфляції.

У документі також наголошується, що операторам необхідно буде упродовж 18 місяців після проведення конкурсу запустити мережу третього покоління на території всіх обласних центрів України, а протягом 6 років – на території всіх районних центрів і всіх населених пунктів з населенням більш як 10 тисяч осіб.

У свою чергу, в умовах тендеру прописується, що до участі в торгах можуть не допустити мобільних операторів, що підпадають під дію Закону «Про санкції».