Ілюстрація / REUTERS

Ухвалення в Україні законопроекту №10196 "Про обов`язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" збільшить вартість полісу, але при цьому з`явиться більше користі для водіїв.

Читайте такожУкраїнці дедалі частіше страхують авто: розмір виплати по ОСАГО за рік зріс на 20%

Про це розповів автоюрист Денис Конюшко, передає «Обозреватель». Він назвав три важливі плюси для українців після введення нових правил автострахування.

Відео дня

"Вартість полісу обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності збільшиться, але цей закон принесе дійсно багато користі водіям. Перш за все, заберуть абсурдне поняття зносу транспортного засобу. Другий момент – зникне франшиза, яку й так ніхто ніколи не платив. Третє питання – це виплати відшкодування за страховиків-банкрутів", – сказав він.

За словами автоюриста, у разі прийняття законопроекту вартість полісу може вирости відсотків на 20 і українці не будуть сприймати це.

"Люди будуть проти, загалом, як і завжди, коли мова йде про будь-яке подорожчання. Але ця вартість буде повністю адекватною тим змінам, які запропоновані в законопроекті. Я переконаний, що закон революційно змінить ситуацію на автоцивілці", – пояснив він.