На Сумщині у зв’язку з проведенням складних будівельно-монтажних робіт під час реконструкції мостового переходу через річку Ворскла на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-12 «Суми – Полтава» у селі Климентове водії всіх транспортних засобів тимчасово не зможуть здійснювати проїзд через мостовий перехід.

Як повідомили УНІАН у Службі автомобільних доріг у Сумській області, із 3 по 6 травня рух через мостовий перехід буде повністю закритий, а об’їзд буде здійснюватися за погодженими схемами через Велику Писарівку і Краснопілля автодорогами Т-1705 «Лохвиця – Гадяч – Охтирка – КПП «Велика Писарівка» та Р-45 «Суми – Краснопілля – Богодухів».

Роботи на замовлення Служби автомобільних доріг у Сумській області проводить компанія «Сумимостобуд». Наразі тривають підготовчі роботи до монтажу допоміжної балки довжиною 53 м, також змінюється периметр будівельного майданчика для улаштування відкосів.

Відео дня

«Невдовзі головний прольот мосту буде перекритий залізними фермами. Під час цього складного технологічного процесу рух через мостовий перехід буде повністю закритий», – зазначається у повідомленні.

Існуючий міст через р. Ворскла був збудований у 1964 році, його довжина – 171,65 м. На першому етапі реконструкції передбачене спорудження нової частини мосту з габаритом проїзду 6 м для організації реверсивного руху автомобільного транспорту . На другому етапі передбачена заміна прогонових будов існуючої частини та об'єднання двох частин мосту в єдину конструкцію.