Ілюстрація REUTERS

Ford домовився з концерном Volkswagen про масовий випуск електрокарів, які будуть створені на модульній платформі MEB німецького концерну.

Читайте такожFord зробив електричний кросовер (фото)

Про це було оголошено на прес-конференції в Нью-Йорку, пише Autonews.

Відео дня

Два автовиробники досягли остаточної угоди про створення глобального альянсу після декількох місяців переговорів. Ford використає архітектуру MEB для абсолютно нової електричної моделі, яку випускатимуть для європейського ринку на підприємстві в німецькому Кельні. Випуск новинки почнеться у 2023 році. У наступні шість років американці мають намір продати понад 600 тис. електрокарів.

З 2016 р. Volkswagen вже інвестував близько 7 млн доларів у платформу MEB. Вона повинна стати базою для приблизно 15 млн «зелених» автомобілів, які випустять під брендом VW, Audi, Skoda і Seat. Першою серійною моделлю стане хетчбек Volkswagen ID.3 — його прем'єра відбудеться восени 2019 р. на Франкфуртському автосалоні.

Крім того, Volkswagen в рамках співпраці з Ford вкладе 2,6 млн доларів у проект Argo AI, яким курирує американський концерн. Компанія займається розробкою систем автоматичного управління і зараз зайнята створенням автопілота четвертого рівня.

Вперше про створення глобального альянсу Ford і Volkswagen стало відомо на початку 2019 року. Тоді повідомлялося, що автовиробники об'єднають зусилля для створення архітектури для нового середньорозмірного пікапа і комерційного фургона у 2022 році. Мова йде про глобальні моделі, які продаватимуть по всьому світу.