Офіційна прем'єра моделі відбудеться у вересні / фото insideevs.com

У твіттері опублікували перші фотографії серійного електрокара Volkswagen ID.3, на яких автомобіль показаний практично без камуфляжу. Знімки були зроблені в німецькому Штутгарті.

Читайте такожЕлектрокар Volkswagen побивши рекорд швидкості, який тримався 20 років (відео)

На даний момент автовиробник вже почав приймати замовлення на електрокар, хоча його офіційна прем'єра відбудеться тільки у вересні на Франкфуртському автосалоні. У Німеччині сума депозиту на Volkswagen ID.3 становила одну тисячу євро, а вартість самого автомобіля «в базі» не повинна перевищити 30 тис. євро (без урахування державних субсидій на електромобілі), пише Autonews.

Відео дня

Volkswagen ID.3 побудують на модульній платформі MEB, розробленій спеціально для автомобілів із «зеленими» силовими установками. Хетчбек укомплектують 170-сильним електромотором, що призводить в рух задню вісь. Новинка буде доступна з акумуляторами на 48, 55, 62 кВт·год, які дозволять проїжджати без підзарядки 330, 420 550 км відповідно (згідно з циклом WLTP).

Слідом за компактним електричним хетчбеком Volkswagen випустить кросовер, мінівен і, можливо, флагманський седан, який стане ідеологічним наступником моделі Phaeton. Крім того, не виключена поява електричного позашляховика. Всього до 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.