Автомобіль отримав нову решітку радіатора / фото Audi

Компанія Audi розсекретила новий компактний кросовер під назвою Q3 Sportback. Основними конкурентами автомобіля стануть BMW X4 і Mercedes-Benz GLC Coupe. Публічний дебют моделі відбудеться на автосалоні у Франкфурті у вересні.

Читайте такожAudi показала спортивний седан S8 нового покоління (фото)

Європейські продажі машини почнуться в листопаді нинішнього року. Ціни на кросовер починатимуться від 40 000 євро, пише Autonews.

Відео дня

Передбачалося, що новинку назвуть Q4, однак німці вирішили вперше вибрати позначення Sportback для одного з представників своєї SUV-лінійки. Довжина новинки становить 4500 мм, ширина — 1843 мм, а висота — 1560 міліметрів. Об'єм багажного відділення — 530 літрів.

Автомобіль отримав нову решітку радіатора, інші повітрозабірники, розширені колісні арки та 18-дюймові колісні диски. У салоні встановлюється цифрова приладова панель і 10,25-дюймовий дисплей. Вже в базі кросовер комплектується заднім рядом з трисекційною спинкою.

Новинка розділила вузли та агрегати зі стандартним кросовером Q3, від якого відрізняється лише силуетом кузова. Спочатку у лінійку двигунів увійдуть бензинові та дизельні мотори робочим об'ємом 2,0 літра і потужністю від 150 і 230 кінських сил. Пізніше очікується поява бензинових агрегатів об'ємом 1,5 і 2,0 літра з віддачею 150 і 190 сил відповідно.

Двигуни працюють спільно з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Також клієнтам запропонують семиступінчастий «робот» S tronic. Автомобіль оснащується спортивною підвіскою і регульованими амортизаторами. Audi Q3 Sportback доступний як з переднім, так і з повним приводом.

В майбутньому автомобіль може отримати спортивну модифікацію RS. Очікується, що її оснастять 2,5-літровим наддувним п'ятициліндровим двигуном потужністю близько 400 кінських сил.