Skoda зробила хетчбек Scala гіпоалергенним / фото Skoda

Чеський автовиробник Skoda підготував для хетчбека Scala нову технологію захисту водіїв з алергією на пилок. Двозонний клімат-контроль тепер вміє виявляти та запобігати попаданню алергену в салон.

Читайте такожSkoda запустила у виробництво свій найменший кросовер (фото)

Алергія на пилок — досить серйозна проблема для водіїв. Вона викликає чхання, кашель, від неї починають сльозитися очі, і все це дуже негативно позначається на безпеці. У водія два варіанти: їздити весь час з закритими вікнами та кондиціонером з циркуляцією повітря всередині салону, або приймати таблетки перед кожною поїздкою. Обидва варіанти досить ризиковані: від постійно працюючого кондиціонера легко захворіти, а більшість таблеток викликають сонливість і уповільнюють реакцію, пише motor.ru.

Відео дня

Skoda розробила систему розпізнавання пилку. Система Climatronic здатна виявляти частинки пилку та автоматично переходити в режим рециркуляції повітря. У хетчбеку використовується спеціальний фільтр і датчик якості повітря, налаштовані на виявлення алергену. Він спрацьовує практично миттєво, відключаючи зовнішні повітрозабірники, тим самим запобігаючи потраплянню пилку в салон.

Крім цього, система кондиціонування обладнана кількома датчиками, які відстежують температуру і вологість салону, забезпечуючи максимально швидке охолодження повітря в салоні. Також хетчбек обладнаний датчиком сонячного світла, який не тільки вміє визначати інтенсивність сонячних променів, але і їх напрям. Виходячи з цих даних автомобіль самостійно може відрегулювати температуру окремо для кожної частини салону.

Хетчбек Skoda Scala офіційно показали в грудні минулого року. Автомобіль, побудований на одній платформі з новим Volkswagen Polo, зайняв місце трохи нижче за бестселер компанії, модель Octavia.