фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua

В Україні капітально ремонтують стратегічно важливе шосе Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь.

Читайте такожЗеленський пропонує віддати провідним західним компаніям будівництво пріоритетних доріг

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив "Укравтодор".

Відео дня

"Загалом 2019 року на ремонт траси окремо виділено 1,2 мільярда гривень: 600 мільйонів – у Запорізькій області, 600 мільйонів – у Донецькій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, крім укладення посиленого покриття, реставрація передбачає ремонт семи автопавільйонів, улаштування системи водовідведення, встановлення дорожніх знаків та нанесення сучасної пластикової розмітки.

"Після комплексного відновлення траса відповідатиме параметрам дороги II категорії, матиме розширену та укріплену проїзну частину, перехідно-швидкісні смуги та виправлені віражі для "плавного входження у повороти", - підкреслює відомство.

У межах Запорізької області ремонт проводитимуть від м. Оріхів в напрямку м. Запоріжжя, від м. Оріхів до м. Пологи в Розівському районі, в Більмацькому районі поблизу с. Гусарки в напрямку смт. Більмак.

Також заплановано завершення ремонту на відрізку траси Запоріжжя – Маріуполь у межах Донецької області. Уже відремонтована частина шосе має протяжність 15 км та простягається від смт Нікольське до околиць Маріуполя.

Дорога Бориспіль–Дніпро–Запоріжжя–Маріуполь - один з основних стратегічних напрямків, яким військова техніка та особовий склад Збройних сил та Національно гвардії України, а також міжнародні спостерігачі дістаються до зони ООС.

фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua
фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua
фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua
фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua