Ілюстрація / REUTERS

У Португалії водії бензовозів з 12 серпня почали безстроковий страйк, у зв'язку з чим у Лісабоні та низці інших міст на заправках виник дефіцит пального.

Читайте такожПілоти Ryanair влаштували найбільший в історії авіакомпанії страйк (відео)

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DW.

Відео дня

"Багато автомобілістів повністю заправили свої транспортні засоби перед початком страйку. За останні дні продажі палива майже подвоїлися", - заявив прем'єр-міністр Антоніу Кошта.

За даними веб-сайту, який збирає звіти автолюбителів, близько 15% з 3000 АЗС країни повністю або частково постраждали від нестачі палива в неділю вдень. Профспілки вимагають підвищення зарплати для водіїв бензовозів.

"В рамках запобіжних заходів уряд Португалії оголосив "енергетичну надзвичайну ситуацію". Починаючи з цього понеділка придбати можна буде лише 25 літрів на автівку, а на вантажівку - лише сто літрів", - підкреслює видання.

Транспортні компанії також зобов’язані доставляти не менше 50% пального на автозаправні станції. Рятувальні групи, аеропорти та поліція мають бути забезпечені на 100%. У квітні страйк водіїв автоцистерн вже спричинив значний хаос у Португалії.