МВС Перу має намір закупити партію українських військових транспортників Ан-178 / фото УНІАН

ДК "Укроборонпром" став переможцем тендеру, оголошеного МВС Перу, на купівлю певної кількості військово-транспортних літаків Ан-178.

Читайте такожСуд заборонив російській авіакомпанії експлуатацію літаків Ан-124 "Руслан"

Про це повідомляє прес-служба держконцерну.

Відео дня

"Перу може стати першим експортним полігоном для нового літака, створеного на ДП "Антонов", - підкреслили в концерні.

За результатами тендеру, український транспортник Ан-178 замінить в цій латиноамериканській країні наші ж Ан-32Б.

В перуанському тендері український Ан-178 виграв у C-27 Spartan (США-Італія) і C-295 (Airbus).

Зазначається, що в тендері брало участь ТОВ ДГЗП "Спецтехноекспорт", що входить до складу держконцерну.

У конкурсі, де оцінювалися експлуатаційні характеристики, терміни поставки, розширені гарантії, навчання персоналу, соціальні і виробничі преференції, Ан-178 випередив усіх конкурентів, наголошується в повідомленні.

Багатоцільовий транспортний літак Ан-178 розроблений на ДП "Антонов", яке входить до складу "Укроборонпрому". У виробничій кооперації за програмою Ан-178 залучено близько 200 компаній з 15 країн.

Ан-178 є подальшим розвитком сімейства регіональних реактивних літаків Ан-148 / Ан-158. Його висота польоту - 12 км, дальність - 5500 км, максимальна швидкість - 825 км / ч. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для вантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, у тому числі великовантажні морські контейнери. Літак може сідати та злітати з будь-яких аеродромів, у тому числі ґрунтових.

Ан-178 виконав перший політ 7 травня 2015 і знаходиться в процесі сертифікації. У липні 2018 "Укроборонпром" представив Ан-178 на міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow, де літак виконав демонстраційний політ.