Електрифікація очікує мало не всю модельну лінійку BMW / фото BMW

Стратегія BMW передбачає появу на світ в найближчі чотири роки приблизно дюжини повністю електричних машин і до півтора десятка гібридів, що підключаються.

Читайте такожBMW не оновлюватиме свій електрокар i3: у компанії розповіли, чому

Першими на ринку повинні з'явитися кросовер iX3, седан i4 і електричний позашляховик iNext, який має стати технологічним флагманом цього напрямку.

Відео дня

А ось за електричну масовість в лінійці BMW відповідатиме п'ятидверка, яку побудують на базі актуального покоління "одинички". За даними видання Auto Express, що посилається на високопоставлені джерела, зроблять електромобіль практично ідентичним дизайну хетч 1-ї серії з традиційними ДВЗ, за парою винятків – "електричку" позбавлять звичної решітки радіатора, а кузов фарбуватимуть у яскравіші та помітніші кольори, передає motor1.

За словами керівника "напрямку i" Роберта Ірлінгера, електрифікація очікує мало не всю модельну лінійку BMW незалежно від типу платформи. Стверджується, що гнучкість фірмової архітектури дозволяє забезпечувати електромоторами будь-яку наявну у баварців модель – від уже згаданої 1-ї серії до великого X7.

На ринку електрична версія "одинички" повинна з'явитися в 2021 року, а називатиметься вона, швидше за все, BMW i1.