З'явився BMW X5 з витратою 1,2 літра / фото BMW

Компанія BMW оголосила про старт продажів в Європі гібрида X5 xDrive45e нового покоління. Такий кросовер здатний проїхати на одній електротязі до 87 кілометрів, проте через акумулятор інженерам довелося пожертвувати корисним простором в багажнику: він на 150 літрів менший, ніж у звичайного X5.

Читайте такожBMW показала спецверсію кросовера X6 (фото)

У рух гібрид приводить установка на базі трилітрового рядного двигуна потужністю 282 кінські сили, який працює з 110-сильним електромотором, пише motor.ru. В результаті сумарна віддача агрегатів досягає 388 сил, що забезпечує X5 розгін з місця до «сотні» за 5,6 секунди. У звичайному режимі максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 235 кілометрів на годину, а при русі на електриці кросовер здатний набрати лише 135 кілометрів на годину. За даними автовиробника, новинка витрачає від 1,2 до 1,9 літра на 100 кілометрів.

Відео дня

До списку стандартного оснащення BMW X5 xDrive45e входять пневмопідвіска з електроннокероіаними амортизаторами і акустичний захист пішоходів – під час руху на електротязі автомобіль подає звуковий сигнал, попереджаючи оточуючих про своє наближення.

За доплату кросовер можна укомплектувати повнокерованим шасі Integral Active Steering, який повертає задні колеса для поліпшення маневреності і стійкості на високих швидкостях.

фото BMW
фото BMW
фото BMW
фото BMW

Новий BMW X5 дебютував рік тому. Зі зміною покоління кросовер перебрався на платформу CLAR і отримав бензинові 462-сильну бітурбо «вісімку» 4.4 і «шістку» потужністю 340 сил, а також дизелі з віддачею 249 і 400 сил.