Ілюстрація REUTERS

Україна готова до лібералізації автомобільних перевезень з Туреччиною вже на початку 2020 року.

Читайте такожУкраїна домовилася з Польщею про додаткові дозволи на автоперевезення

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Відео дня

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про це глава відомства сказав у рамках робочого візиту в Лондон, де він провів двосторонню зустріч з міністром транспорту та інфраструктури Турецької Республіки Джахіт Тураном.

"Міністр інфраструктури України заявив про готовність української сторони внести зміни до Угоди про міжнародні автомобільні перевезення та лібералізувати автомобільні перевезення між Україною і Туреччиною вже на початку 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Також, за словами Криклія, Україна відкрита для інвесторів і зацікавлена у їх залученні в транспортну галузь, зокрема, в найближчий час запланована концесія портів, аеропортів, залізничних вокзалів і доріг.

Під час зустрічі Криклій подякував Турану за позицію Туреччини щодо невизнання анексії Криму і підтримку територіальної цілісності та суверенітету України, а також зазначив, що постійні провокації, зокрема, поширення російськими ЗМІ недостовірної інформації щодо поромного сполучення між Туреччиною та анексованого Криму, не досягнуть мети дестабілізувати відносини між Україною і Туреччиною.

"Міністр інфраструктури України та міністр транспорту та інфраструктури Турецької Республіки під час зустрічі також наголосили українсько-турецький діалог з питань співробітництва у сфері морського пошуку і рятування, обговорили перспективи розвитку комбінованих перевезень двома країнами, конструктивне співробітництво сторін у сфері авіаційного сполучення, результатом якого є стабільне зростання обсягів пасажирських перевезень між Україною і Туреччиною", - йдеться в повідомленні.