Ілюстрація REUTERS

Японський автовиробник поставить 2000 електромобілів Nissan Leaf за зниженою ціною для водіїв Uber в Лондоні. Акція проводиться в рамках реалізації програми, згідно з якою до 2025 року всі 45 тис. лондонських водіїв Uber повинні пересуватися виключно на електромобілях.

Читайте такожNissan оновив електромобіль Leaf (фото)

Водіям таксі запропонують базову версію Nissan Leaf з батареєю ємністю 40 квт/год і запас ходу близько 270 км, зібрану на британській фабриці в Сандерленді, пише Autocar.

Відео дня

Вартість такої моделі в Британії становить £26,345 ($34,500), однак за рахунок спеціального ціни (її розмір не озвучується) і додаткового внеску «Clean Air Fee» власники електромобілів зможуть заощадити до £4500 ($6000) залежно від сумарної дистанції поїздок.

Як повідомляє itc.ua, пасажири таксі в Лондоні вже рік оплачують так званий «Clean Air Fee» в розмірі £0,15 за кожну милю шляху. Власники електромобілів на платформі Uber отримують цю суму для оплати операційних витрат на «зелений» засіб пересування.

Сервіс Uber ввів Clean Air Plan і внесок Clean Air Fee в січні 2019 року. За цей період кількість поїздок Uber на електромобілях в Лондоні перевищила позначку 900 тис. — це в 3,5 раза частіше, ніж в 2018 році, що вже дозволило зібрати суму близько £80 млн. В найближчі роки розмір фонду збираються збільшити до £200 млн.

Зазначимо, що Великобританія планує заборонити автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами до 2040 року, при цьому кількість зарядних станцій для електромобілів в цій країні вже перевищила кількість паливних АЗС. До речі, наприкінці минулого року продажі електромобілів Nissan Leaf перевищили позначку 450 тис. штук.