Ілюстрація REUTERS

Два тижні тому голова Tesla Ілон Маск повідомив, що запас ходу Model S ось-ось буде збільшено до 400 миль. І ось зараз це сталося: тепер Model S має запас ходу в 390 миль (~630 км) за американською методикою EPA замість 373 миль (600 км) раніше.

Читайте такожTesla повернула автопілот власнику вживаного авто після віддаленого блокування

Мова про далекобійну версію Long Range, яка тепер називається Long Range Plus (перейменувати довелося на вимогу регулятора). Надбавка досить скромна, але зайвими пари десятків кілометрів на одному заряді точно не будуть, а в деяких випадках вони можуть стати критично важливими. Цю надбавку отримають всі автомобілі Model S і Model X (для кросовера вона співмірна — до 351 миль/565 км), випущені в останні кілька місяців (точніших дат поки немає). Це відбудеться найближчим часом після випуску відповідного оновлення прошивки, пише itc.ua.

Відео дня

За словами Ілона Маска, досягти цього вдалося за рахунок безлічі незначних апаратних поліпшень, зроблених за останні кілька місяців. І зараз ПЗ неправильно оцінює можливості автомобіля — він може проїхати більше на одному заряді, що дозволяє підняти обмежувач трохи вище. Тобто, ємність акумуляторних батарей залишилася колишньою.

Нагадаємо, в минулий раз Tesla підвищувала запас ходу Model S і Model X в квітні минулого року і теж без збільшення ємності батарей, а завдяки покращеній трансмісії та іншим супутнім оптимізаціям. Запас ходу версії Performance поки залишається колишнім — до 348 миль (560 км).

Ще одне оновлення для Model S — нові 19-дюймові диски, які виділяються більш аеродинамічним дизайном.

Спілкуючись з передплатниками у Twitter, Маск зазначив ще кілька цікавих моментів:

 - взяти рубіж в 400+ миль на одній зарядці можна буде (ймовірно) з поліпшеним шасі і новими шинами.

 - нова трансмісія Plaid володіє божевільною «потужністю», але завжди є компроміс між потужністю і витривалістю. І від переходу на нову підвіску варто очікувати істотного зростання динамічних показників за того ж рівня автономності.

Наступний великий захід Tesla Investor Battery Day пройде у квітні. Він буде проводитися на гігафабриці компанії в Нью-Йорку, де в числі іншої продукції виробляються сонячні дахи Solar Roof. Там розкажуть про нові батарейні розробки, в тому числі і з застосуванням технологій Maxwell Technologies.