В рамках реалізації Національної транспортної стратегії до 2030 року Україна передбачає кроки, які сприятимуть поступовому переходу на електричний транспорт. До 2030 року 100% закупівель міст повинен становити лише електротранспорт. 

Про це заявив у Женеві перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович, виступаючи на пленарному засіданні Комітету з внутрішнього транспорту Евроекономкомісії ООН.  "За темпами збільшення кількості електромобілів і електрозарядної інфраструктури ми випереджаємо всі сусідні країни і посідаємо третє місце в Європі", - підкреслив Абрамович.

За його словами, бурхливий розвиток транспортного сектора, особливо вантажної логістики і пасажирських перевезень, прискорює економіку, розвиває торгівлю і співпрацю між державами.  Однак кліматичні проблеми вимагають переглянути підхід до цього процесу.  "Все держави-члени (ЄС - ред.) згодні, що необхідно переходити на більш екологічні види внутрішнього транспорту як ефективного інструменту для вирішення глобальних кліматичних проблем", - зокрема сказав Дмитро Абрамович.

Відео дня

Що стосується співпраці в цьому напрямку, Україна робить всі кроки для забезпечення екологічного майбутнього.  "Ми раді бачити, що Європа робить кроки для захисту навколишнього середовища і запобігання змінам клімату.  Нова "Зелена Угода" ЄС є яскравим прикладом цього, - заявив держменеджер.  - Уряд України повністю підтримує Декларацію Комітету з внутрішнього транспорту «Удосконалення підходів в області стійкого внутрішнього транспорту з урахуванням глобальних кліматичних і екологічних викликів: єдиний заклик до спільних дій».

Нагадаємо, 25 лютого етапом політики високого рівня почалося пленарне засідання Комітету з внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН.  Тема - "Екологічні виклики сталого внутрішнього транспорту".

Через п'ять років після підписання Паризької угоди з клімату і прийняття Генасамблеєю ООН Цілей у галузі сталого розвитку, клімат і екологія залишаються глобальною проблемою.  Внутрішній транспорт сприяє зміні клімату, залишаючи значний вуглецевий слід.  Саме тому так важливо мати екологічно чистий транспорт, що дозволить скоротити викиди СО2 та інших шкідливих речовин.