Ілюстрація REUTERS

Рада Європейського Союзу схвалила нові правила маркування автомобільних шин. Це стосується економічності пального, зчеплення на мокрій дорозі та рівня шуму.

Читайте такожVolkswagen, Renault, Tesla: названо найпопулярніші автомобілі в Європі

На сайті ради ЄС кажуть, що етикетки на шинах повинні стати помітнішими та зрозумілішими для споживачів завдяки новим зобов'язанням щодо їх зображення, передає liga.net.

Відео дня

Зазначається, що положення додадуть параметри пробігу і стирання шин, коли ці методи тестування стануть доступні. Очікується, що це допоможе зменшити кількість мікропластику, який потрапляє в довкілля через стирання шин. В майбутньому також з'явиться етикетка для шин вантажних автомобілів і автобусів.

"Система маркування шин спрямована на зниження викидів парникових газів та шумового забруднення в транспортному секторі та підвищення безпеки дорожнього руху", - йдеться в повідомленні.

У раді ЄС очікують, що це дозволить споживачам отримувати актуальну та зіставну інформацію про ефективність використання пального, безпеку та рівень шуму, а також приймати рентабельні та екологічні рішення під час покупки нових шин.

Нові правила набудуть чинності після їх ухвалення Європейським парламентом та оприлюднення в офіційному журналі Євросоюзу.