Опціонально кросовер можна електрифікувати / фото Geely

Компанія Geely почала прийом замовлень на кросовер Icon, розроблений спільно з Volvo. Китайський автовиробник оголосив, що новинка оснащується спеціальною кліматичною установкою IAPS, яка здатна захистити мешканців салону від бактерій і вірусів. Попит перевершив очікування: за першу добу було зібрано понад 30 тисяч попередніх замовлень.

Читайте такожVolvo і Geely можуть стати однією компанією

Фірма Geely оцінила базову версію кросовера Icon в 115 800 юанів, що приблизно на 4000 юанів менше, ніж стартова ціна китайського аналога Hyundai Creta. Топове виконання обійдеться в 128 800 юанів, пише motor.ru.

Відео дня

Крім спеціальної кліматичної системи IAPS, яка може захистити від коронавірусу, в стандартне оснащення входять 10,25-дюймова віртуальна приладова панель, тачскрін мультимедіасистеми з такою ж діагоналлю, підігрів передніх крісел, круїз-контроль і система безключового доступу.

Єдиний доступний силовий агрегат для Geely Icon — 1,5-літрова 177-сильна (255 Нм крутного моменту) «турботрійка», знайома з Volvo XC40. Трансмісія — преселективний семиступінчастий «робот», привід — на передні колеса.

Опціонально кросовер можна електрифікувати, доукомплектувавши 48-вольтним стартер-генератором. Гібридизація знизить витрату пального і збільшить пікову віддачу до 190 сил і 300 Нм.

Встановлення IAPS можна вважати системою захисту від бактерій першого рівня, адже Geely планує розробити спеціальний автомобіль з противірусними матеріалами обробки та просунутими фільтрами кліматичної установки. На проект виділено 370 мільйонів юанів.