Ілюстрація / REUTERS

Найбільша регіональна авіакомпанія Європи Flybe 5 березня припинила всі польоти через фінансові проблеми.

Перевізник повідомив, що частково причиною банкрутства став негативний вплив спалаху коронавірусу на попит в авіаперевезеннях, передає lb.ua із посиланням на BBC

На сайті компанії пасажирів просять не приїжджати в аеропорт, якщо вони не купили квитки на інші рейси.

Відео дня

Голова Flybe Марк Андерсон заявив, що йому дуже шкода через цю ситуацію. У листі співробітникам авіакомпанії він зазначив, що всі докладені зусилля для порятунку виявилися безрезультатними. "Ми не змогли знайти реальне рішення", - визнав він.

Вихід Flybe з ринку призведе до погіршення транспортної доступності регіонів Великобританії. Наприклад, у Саутгемптоні авіаперевізник виконував 90% усіх рейсів.

Читайте такожLufthansa скасовує понад 7 тисяч рейсів у березні через коронавірус

Фінансові труднощі у авіакомпанії виникли кілька років тому, і на початку 2019 року її купив консорціум, у який входила Virgin Atlantic. За даними компанії, продовження польотів Flybe на рік обійшлося інвесторам у 135 млн фунтів стерлінгів. У січні 2020 року нові власники влили в авіакомпанію 30 млн фунтів стерлінгів, але не дочекалися допомоги від уряду Великобританії, на яку розраховували.

У 2019 Flybe перевезла 8 млн пасажирів. Як хаби вона використовувала другорядні аеропорти: Бірмінгем, Манчестер і Ексетер - і літала переважно на 78-місних регіональних турбогвинтових літаках Bombardier Q400.

Нагадаємо, що Flybe стала третьою великою авіакомпанією, яка припинила польоти за останній час після турецької Atlasglobal та італійської Air Italy.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) авіакомпанії можуть втратити від 63 до 113 мільярдів доларів доходу від пасажирських перевезень у світі в 2020 році, в залежності від поширення коронавірусу.