Переможці будуть оголошені 8 квітня / фото Kia

Організатори конкурсу World Car of the Year (WCOTY) оголосили шорт-лист претендентів на звання «Всесвітовий автомобіль року». Переможці будуть оголошені 8 квітня в рамках церемонії відкриття мотор-шоу в Нью-Йорку.

Читайте такожНазвано найкращі автомобілі року в Європі (фото)

Цього року на перемогу претендує кросовер Kia Telluride, а також дві моделі Mazda: нова «трійка» і компактний позашляховик CX-30. Фіналісти були обрані шляхом голосування 86 автомобільних журналістів з різних країн, пише Autonews.

Відео дня

Крім того, фахівці визначили претендентів на перемогу в чотирьох окремих категоріях: «Міський автомобіль», «Розкішний автомобіль», «Спортивний автомобіль» і «Найкращий дизайн». Премію за найкращий «зелений» автомобіль з цього року скасовано.

За право вважатися найкращою машиною для міста посперечаються електрокари Kia Soul EV і MINI, а також кросовер Volkswagen T-Cross. У розкішному сегменті на перше місце претендують електричний кросовер Mercedes-Benz EQC, спорткар Porsche 911 і електромобіль Porsche Taycan. За звання найкращого спортивного автомобіля поборються виключно моделі Porsche: 911, Taycan і 718 Boxster GT4/Cayman GT4. Нарешті, фіналісти категорії «Найращий дизайн» представлені Peugeot 208, Mazda3 і Porsche Taycan.

Нагадаємо, минулого року абсолютним переможцем конкурсу WCOTY став електричний кросовер Jaguar I-Pace, який виграв у фіналі в Audi e-tron і Volvo S60/V60.