За допомогою QR-квитка можна здійснити разову поїздку в метро \ фото УНІАН

 У Києві одноразовий QR-квиток для проїзду у міському пасажирському транспорті можна придбати у касах на всіх станціях метрополітену.

Читайте такожДля разової поїздки в Києві буде потрібен QR-квиток: де можна купити і як користуватися

Про це повідомила прес-служба Київської міської держадміністрації. За допомогою QR-квитка можна здійснити разову поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері або міській електричці. Термін дії QR-квитка - 15 діб.

Відео дня

Також у касах на всіх станціях метрополітену можна придбати і поповнити безконтактну картку Kyiv Smart Card.

Згідно з повідомленням, наразі триває процес підключення терміналів самообслуговування із функціоналом купівлі, поповнення Kyiv Smart Card та купівлі одноразового QR-квитка. На цей час у 63 вестибюлях метро вже підключено 191 термінал самообслуговування.

За інформацією КМДА, найближчим часом відбудеться підключення автоматів на станціях: «Святошин», «Нивки», «Театральна», «Арсенальна», «Дніпро», «Гідропарк», «Контрактова площа» та «Кловська».

Звертається увага, що придбати QR-квиток можна не тільки в роздрукованому, а і в електронному вигляді, тобто згенерувати на екрані смартфону.

Як повідомляв УНІАН, з 1 квітня громадський транспорт Києва переходить на електронний квиток, у зв’язку з чим обіг паперових разових талонів, жетонів метрополітену припинено. На цей час ще діють раніше придбані поїздки на безконтактних картках для проїзду в метро (зелені картки), але їхнє поповнення і продаж припинено.

Е-квитком можна оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці.

Впровадження е-квитка коштувало Києву близько 504 млн грн.

Раніше у КМДА повідомили, що придбати разовий QR-квиток для оплати проїзду у міському пасажирському транспорті можна також через інтернет та у терміналах Ibox, EasyPay, 2click.