Новий швидкісний трамвайний маршрут планується побудувати до 2023 року / фото УНІАН

Київська міська держадміністрація видала розпорядження на будівництво у 2020-2023 роках трамвайної лінії від вул. Старовокзальної до станції метро "Палац спорту" з заїздом на Вокзальну площу.

Читайте такожНайдовший трамвай в Україні випробували в Одесі (фото)

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на відповідний документ КМДА.

Відео дня

"Роботи буде здійснювати КП "Київпастранс", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось раніше, за попередніми оцінками, вартість будівництва першої черги проєкту становитиме понад 340 мільйонів гривень. Ще майже 500 мільйонів гривень необхідно виділити на придбання додаткового рухомого складу.

За розрахунками експертів, при подовженні лінії борщагівського швидкісного трамвая до вулиці Шота Руставелі або Еспланадної, пасажиропотік гілки зросте зі 170 тисяч пасажирів на добу до 250 тисяч, а щоденне навантаження на переходах між гілками метрополітену "Золоті ворота - Театральна" та "Хрещатик - Майдан Незалежності" зменшиться на 10-15%.

фото Хмарочос

До 2001 року трамвай ішов вулицею Саксаганського, але після демонтажу колій (в рамках "боротьби з гучними та незручними трамваями") там поклали нову теплотрасу. Її перенесення збільшить вартість задуму, тому проєкт пропонує прокласти лінію вулицею Жилянською.