Для цього будуть призначені спецпотягу Перемишль - Київ / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури України спільно з акціонерною компанією "Укрзалізниця" планує найближчими днями призначити спеціальні потяги за маршрутом Перемишль - Київ для вивезення українців з Польщі.

Читайте такожСьогодні опівдні в Україні припиняються залізничні, авіа - та автобусні пасажирські перевезення

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі.

Відео дня

"Міністерство і "Укрзалізниця" працюють над поверненням громадян (з-за кордону - УНІАН). Зараз плануємо, як найближчими днями вивезти українців з території Польщі. Для цього будуть призначені спецпотяги Перемишль - Київ", - написав Криклій.

Міністр також уточнив, що всі пасажири пройдуть відповідні санітарно-епідеміологічні процедури та пообіцяв написати подробиці та конкретні дати рейсів в Telegram.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України планує виділити з резервного фонду державного бюджету суму, еквівалентну 4,16 мільйона доларів, на забезпечення вивезення близько 35,5 тисяч українців з-за кордону авіаційним транспортом, який здійснить 175 рейсів.

За три місяці новий коронавірус поширився за межі Китаю, кількість хворих у світі перевищила 190 тисяч осіб. В результаті, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

В Україні зафіксовано 14 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, два з яких летальні.

11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня.