Фото УНИАН

Перший заступник міністра інфраструктури України Володимир Шульмейстер, який слідом за главою міністерства Андрієм Пивоварским 11 грудня заявив про відставку із посади, яку він обіймав, має намір взяти участь у конкурсі на заміщення посади голови правління, створеного на базі "Укрзалізниці" Публічного акціонерного товариства "Українська залізниця".

Про це УНІАН повідомили у прес-службі міністерства.

"Правда, Шульмейстер хоче взяти участь у конкурсі", - повідомили в прес-службі.

Відео дня

Разом з тим, у прес-службі зазначили, що Мінінфраструктури вже підготувало проект розпорядження про оголошення вищезазначеного конкурсу, а також розробило низку кваліфікаційних вимог до кандидатів на зазначену посаду та погодило з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, після чого документи були передані на розгляд до Кабінету міністрів для затвердження.

При цьому, коли буде оголошено конкурс - наразі невідомо.

Читайте такожПризначення керівництва "Укрзалізниці" має йти тільки через конкурс – депутати

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, а також перший заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер і заступник міністра Володимир Омелян заявили про намір подати у відставку. Пивоварський повідомив, що після свого звільнення має намір повернутися в бізнес. Однією з причин такого рішення міністр назвав відсутність гідних зарплат для чиновників.

Читайте також"Укрзалізниця" шукає компанію для розробки нового корпоративного стилю

Пивоварський був призначений на посаду міністра інфраструктури 2 грудня 2014 року. До призначення він з кінця 2012 року очолював велику українську фінансово-промислову групу компаній "Континіум", а також працював в інвестиційній компанії Dragon Capital (Україна) на посаді керуючого директора.

Шульмейстер був призначений першим заступником міністра наприкінці грудня 2014 року і до призначення обіймав посаду керівника столичної групи компаній "Фокстрот".

Омелян до свого призначення очолював апарат екс-міністра Кабінету міністрів Остапа Семерака.