Фото УНІАН

Державна фіскальна служба з перших днів дії Угоди про безвізовий режим у всіх пунктах пропуску максимально спростить процедури проходження митного контролю для українців. Про це повідомила прес-служба ДФС з посиланням на в. о. голови ДФС Мирослава Продана.

Читайте такожЕксперти назвали безвіз найбільшим досягненням Порошенка за три роки при владі

"Ми розуміємо всю відповідальність, яка постане перед працівниками митниці, оскільки вже зараз наші колеги прикордонники прогнозують збільшення пасажиропотоку у перші дні безвізу на 30 відсотків. Щоб уникнути черг та незручностей для подорожуючих вже вживають низку заходів на митницях і пунктах пропуску", - цитуються в повідомленні слова Продана.

Відео дня

За його словами, такі події, як впровадження безвізового режиму з країнами Євросоюзу лише стимулюють митницю до розвитку, впровадження інноваційних технологій та сервісів перекладу в онлайн-режим.

"Відповідність сучасним вимогам Європейського Союзу, централізований моніторинг та оперативний контроль в режимі реального часу, неможливість впливу людського фактора - саме це основні складові митниці майбутнього. Фінальний результат, в напрямку якого ми рухаємося, - це збільшення товарообігу та прискорення пасажиропотоку, зручні і прозорі процедури для бізнесу і громадян, прискорення і оптимізація митних процедур", - підкреслив керівник ДФС.

Він також нагадав, що для зручності подорожуючих на веб-порталі ДФС функціонує онлайн сервіс "Кордон", який вже зараз дозволяє громадянам відслідковувати в режимі реального часу ситуацію на пунктах пропуску через державний кордон. Сервіс надає інформацію про часу очікування для легкового та вантажного транспорту на всіх пунктах пропуску на кордоні України, а також на адміністративному кордоні з тимчасово окупованої АР Крим.

Як повідомляв УНІАН, 17 травня в Європейському парламенті відбулася урочиста церемонія підписання законодавчого акта, яким для громадян України вводиться безвізовий режим з ЄС.

В Офіційному журналі Європейського Союзу 22 травня було оприлюднено законодавчий акт, яким для громадян України з 11 червня вводиться безвізовий режим.