Укртрансбезопасность планує запустити електронний кабінет перевізника / фото УНІАН

Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) планує запустити електронний кабінет перевізника до кінця поточного року для мінімізації спілкування перевізників з працівниками служби.

Читайте такожПеревізників оштрафували на 38 мільйонів за перевантаження машин

Про це повідомив перший заступник очільника відомства В'ячеслав Дідковський під час відкритої наради з керівниками територіальних органів Укртрансбезпеки.

Відео дня

"До кінця року плануємо запустити електронний кабінет перевізника. Крім цього - електронну процедуру подачі документів для отримання ліцензій. Що це дасть? Перевізнику не потрібно буде їхати і стояти в чергах, спілкуватися з нашими працівниками, перебуваючи в офісі, він просто сканує документи і направляє, потім чекає максимум три дні, і отримує відповідь», - сказав він.

Дідковський зазначив, що найголовніше - усунути контакт «працівник - потенційний перевізник».

«Корупційний фактор мінімізується значно у цьому випадку, крім цього, це комфорт і нормальна європейська практика, адже в Європі ніхто в чергах не стоїть», - сказав він.

Довідка УНІАН. Укртрансбезпека є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого координується Кабміном через міністра інфраструктури і який реалізує державну політику у сфері безпеки на автотранспорті загального користування, міському електротранспорті, залізничному, морському і річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавства суден флоту рибного господарства).