фото kbp.aero

Асоціація повторно звернулася до Генпрокуратури з вимогою на час проведення Мінінфраструктури України перевірки фінансово-господарської діяльності ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» за 2011-2014 рр. відсторонити від займаних посад генерального директора аеропорту Сергія Гомболевського і його заступника Бориса Шахсуварова, а також розслідувати їхню діяльність на предмет впровадження на підприємстві корупційних схем.

«Ми очікуємо не просто формальних кадрових перестановок у керівництві підприємства, а повного оновлення керівництва за підсумками проведення розслідування та перевірки фінансово-господарської діяльності аеропорту «Бориспіль»», - зазначив В.Лесик.

В.Лесик підкреслює, що обидва нинішніх керівника аеропорту і С.Гомболевський, і Б.Шахсуваров раніше вже очолювали «Бориспіль» протягом періоду, що перевіряється. «Звичайно, в таких випадках, на період проведення перевірки керівництво відсторонюють від виконання обов'язків, щоб уникнути впливу на результати перевірки і тиску на перевіряючих», - додав активіст.

Відео дня

«Нас обурює позиція Міністерства інфраструктури України щодо ключового підприємства в галузі авіаперевезень. Замість повного оновлення керівництва підприємства, а не тільки зміни першої особи, і знищення всіх  корупційних схем, міністерство робить лише косметичні рокіровки керівників, у результаті яких корупціонери продовжують керувати аеропортом», - зазначив В.Лесик.

Нагадаємо, 8 липня під час акції протесту активістів «Асоціації захисту прав громадян України» та «Української націоналістичної самооборони» під Міністерством інфраструктури заступник міністра Петро Пінкас зробив заяву, що Управління внутрішнього аудиту Мінінфраструктури в ході перевірки фінансово-господарської діяльності «Міжнародного аеропорту «Бориспіль» за 2011-2014 роки виявило безліч порушень. При цьому заступник міністра П.Пінкас зазначив, що зловживань нинішнім керівництвом підприємства поки не було зафіксовано.

Читайте такожКабмін затвердив фінансовий план «Борисполя»

«З одного боку, заступник міністра заявляє про те, що виявлено безліч порушень, а з іншого боку, каже, що в людей, які тоді очолювали аеропорт, зловживань не виявлено», - підкреслює В.Лесик.

Активісти нагадують, що заступник гендиректора аеропорту Б.Шахсуваров очолював підприємство саме в той період, який підлягає перевірці, зокрема в 2008-2011 роках. Зокрема, у 2010 році проти Б.Шахсуварова було порушено кримінальну справу за фактом розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах. У липні того ж року правоохоронні органи провели обшуки в службовому кабінеті Б.Шахсуварова, але він продовжив керувати підприємством.

Нинішній генеральний директор аеропорту С.Гомболевський у період до 2011 року обіймав посаду начальника терміналу аеропорту і звільнився з підприємства одночасно з Б.Шахсуваровим. У березні 2014 року С.Гомболевський фактично очолив аеропорт, зайнявши місце свого колишнього керівника Олексія Кочанова, якого відсторонили через зв'язків з «Сім'єю» колишнього президента країни В.Януковича. С.Гомболевський працював заступником О.Кочанова з липня 2013 року.

Активісти вже не перший раз звертаються з офіційними листами з викладеними фактами зловживань в «Борисполі» в Генеральну прокуратуру України, прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку та президенту України Петру Порошенку.