Раніше в Євросоюзі закликали компанії-перевізники уникати польотів над Білоруссю / фото ua.depositphotos.com

Білоруська авіакомпанія "Бєлавіа" скасовує рейси у вісім країн.

Про це повідомили в прес-службі авіакомпанії.

Скасовано польоти з 27 травня по 30 жовтня у Варшаву, Мілан, Амстердам, Рим, Франкфурт, Берлін, Мюнхен, Ганновер, Відень, Брюссель, Барселону і Калінінград.

Відео дня

"Пасажири можуть змінити дату вильоту квитка або повернути повну вартість без штрафів протягом року з моменту придбання для невикористаних і частково використаних авіаквитків", - йдеться в повідомленні. 

Авіасполучення з Білоруссю

  • Україна з 00:00 26 травня припинила авіасполучення з Білоруссю. Також українським авіакомпаніям і літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.
  • 23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Причиною екстреної посадки став сигнал про мінування. Літак перевірили, бомбу не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.
  • Після посадки влада країни затримала засновника Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який знаходився на борту літака.
  • Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головним редактором NEXTA на борту вислав винищувач Міг-29.
  • Того ж дня Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).
  • На тлі інциденту з примусовою посадкою літака Ryaniar в Мінську EASA рекомендувало авіакомпаніям уникати польотів через повітряний простір Білорусі.