Йдеться про 19 млн грн боргу за  COVID-пакетом / фото facebook

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" (УЗ) подала до суду на Національну службу охорони здоров'я України (НСЗУ) через заборгованість служби з виплат за COVID-пакетом в розмірі 19 млн грн.

Про це повідомив Центр охорони здоров'я УЗ на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Читайте такожЛещенко заговорив про звільнення з наглядової ради "Укрзалізниці"

Відео дня

"Станом на початок червня існує заборгованість у розмірі 19 млн гривень перед АТ "Укрзалізниця". Не були сплачені кошти за надані послуги лікарнями за березень, квітень, травень", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що через це працівники та медичний персонал залізничних лікарень не можуть отримати додаткову оплату, яка належить їм по праву.

Прес-служба підкреслила, що залізничні лікарні — єдині галузеві лікарні в країні, які почали прийом хворих COVID-19.

"АТ "Укрзалізниця" власним коштом здійснила модернізацію відділень для прийому хворих, не отримавши жодної копійки з ковідного фонду", - підкреслила прес-служба.

Згідно з повідомленням, починаючи з листопада 2020 року в лікарнях УЗ пролікувалися 2 тис. 428 хворих на COVID-19.

"Укрзалізниця" і боротьба з COVID-19

У квітні УЗ повідомила, що в рамках виконання зобов'язань щодо забезпечення заходів з боротьби з COVID-19 забезпечила у відомчих залізничних лікарнях понад 800 ліжок для лікування хворих коронавірусом.

У березні "Укрзалізниця" заявила про зрив 35 тендерів на закупівлю надважливих медичних засобів для лікування хворих COVID-19 у відомчих лікарнях на суму 170 млн грн.

Довідка УНІАН. Зараз з хворими на COVID-19 працюють 8 відомчих лікарень УЗ (три - в Києві, дві - в Харкові та по одній в Дніпрі, Львові та Одесі).