false

Для більшості українців підписання Україною та Євросоюзом Угоди про "відкрите небо" - це перемога.

Про це заявив лідер партії "Україна - наш дім" Борис Колесніков в ефірі програми "Важливе" на телеканалі НАШ.

"Дану угоду парафували ще в 2013 році і Україна чекала її підписання так, як вирішувалася британо-іспанська суперечка про приналежність Гібралтару. І, безумовно, підписання даної угоди - це заслуга всіх урядів, починаючи з 2010 року, включаючи сьогоднішній", - заявив політик.

Відео дня

Хоча при цьому, Борис Колесніков, підкреслив той факт, що дана Угода про Спільний авіаційний простір поховає програму президента про створення вітчизняної авіакомпанії, на вітчизняному авіафлоті.

"Чудес не буває. Для того, щоб відкрити ринок українських літаків ми повинні їх віддавати в лізинг. Саме для цього в 2011 році ми організували державну лізингову компанію "Антонов Фінанс", ставка якого дорівнювала 2%. Якщо ми говоримо в цілому про розвиток авіабудування, то ми повинні вийти зі світовими правилами і наша сила в транспортній авіації. Українські транспортні літаки, безумовно, одні з кращих у світі. А ось що стосується пасажирських суден - тут є ще над чим працювати", - підкреслив лідер партії "Україна - наш дім" Борис Колесніков.