На тлі цієї заяви акції Hyundai Motor впали / Ілюстрація REUTERS

Корейські автовиробники Hyundai Motor і Kia Motors (дочірня компанія Hyundai) заявили, що не ведуть переговорів з Apple про розробку автономного електрокара.

Про це повідомляє CNBC.

Читайте такожApple планує кинути виклик Tesla на ринку самокерованих автомобілів

Відео дня

На тлі цієї заяви акції Hyundai Motor впали на 4,41%, а акції Kia Motors — приблизно на 12%. Акції інших дочірніх компаній Hyundai, включаючи Hyundai Wia, Hyundai Mobis і Hyundai Glovis, також різко подешевшали.

У Hyundai Motor заявили, що отримують запити від декількох компаній про співпрацю у спільній розробці автономних електромобілів, проте поки переговори знаходяться на ранній стадії.

"Hyundai Motor не веде переговори з Apple про розробку автономних транспортних засобів", - заявили в корейській компанії.

У Kia Motors, яка є другим за величиною виробником автомобілів в Південній Кореї після Hyundai, зробили аналогічну заяву. Компанія заявила, що розглядає перспективи співпраці з "кількома зарубіжними компаніями" щодо безпілотних електрокарыв, але "нічого поки не вирішено". У компанії підкреслили, що не ведуть переговори з Apple.

Apple і створення автомобіля

  • Apple працює над створенням автомобіля з 2014 року в рамках проекту Titan. У якийсь момент Apple вирішила зосередитися тільки на програмному забезпеченні та переглянула свої цілі. У 2018 році ветеран Apple Дуг Філд, який працював у Tesla, повернувся та очолив проект. У 2019-му він звільнив 190 осіб.
  • Відтоді Apple помітно просунулася вперед і тепер націлена на створення пасажирського автомобіля.
  • У грудні 2020 року стало відомо про те, що Apple розраховує представити власний безпілотний автомобіль у 2024 році.
  • 4 лютого 2021 року стало відомо про те, що корпорація Apple створює автомобіль на платформі E-GMP від Hyundai. Заснований на E-GMP електрокар може розігнатися до 100 кілометрів на годину менш ніж за 3,5 секунди, максимальна швидкість автомобіля становить близько 260 кілометрів на годину (160 миль на годину).
  • 5 лютого 2021 року з'явилася інформація про те, що Apple близька до укладення контракту з групою компаній Hyundai-Kia з виробництва автономного електрокара.