У "Київському метрополітені" поки не знають, коли відновиться рух метро / фото УНІАН

На КП "Київський метрополітен" поки не дають прогнозів стосовно того, коли відновиться рух столичного метро.

Як повідомив в ефірі інформаційного телемарафону головний інженер КП "Київський метрополітен" Віктор Вигівський, на цей час через ракетні обстріли виникли обмеження, немає електроенергії на частині центрів живлення енергокомпанії. Відповідно у даний час є обмеження потужності, необхідної метрополітену як для перевезення пасажирів, так і для роботи як об'єкта укриття.

"У такій ситуації ми змушені були перейти тільки до роботи як об'єкта укриття. На цей час потяги не курсують. На жаль, з прогнозами трішки важче, ми розказати нічого не можемо. На цей час вся інформація, що стосується прогнозів і роботи метрополітену, розміщена на офіційних сторінках в соціальних мережах, на сайті метрополітену і на офіційних сторінках КМДА. Треба стежити. Як тільки ситуація буде змінюватися, ми обов'язково одночасно будемо повідомляти всіх, хто користується метрополітеном", - сказав Вигівський.

Відео дня

Він додав, що зараз потяги метро перебувають на станціях, щоб люди, які вирішили використати метрополітеном як укриттям, могли зручно влаштуватися.

Вигівський зауважив, що співробітники метрополітену забезпечили живленням всі інженерні системи, в тому числі вентиляцію та освітлення, а також створили умови для підзарядки гаджетів та роботи обладнання мережі мобільного зв'язку.

"За нашими даними, зв'язок присутній", - додав він.

Ракетна атака Росії 16 грудня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 16 грудня, російські війська вкотре здійснили масштабну ракетну атаку по Україні. У трьох районах столиці пролунали вибухи. На Київщині ППО збила ракету.

За інформацією спікера командування Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната, станом на 11:00 було відомо про проліт над Україною вже понад 60 ракет, ППО спрацювала непогано.

По всій Україні запроваджено аварійні відключення електроенергії через влучання ворожих ракет до енергооб'єктів у кількох областях України.

Рух столичного метро було зупинено біля 10-ї години ранку.