Автовиробник продав 99,7 млн акцій / Ілюстрація REUTERS

Китайський стартап з виробництва електромобілів Xpeng залучив $1,5 млрд в ході IPO на Нью-Йоркській фондовій біржі.

Про це повідомляє TechCrunch.

Читайте такожКитайський конкурент Tesla отримав $500 мільйонів фінансування

Відео дня

Як пише видання, автовиробник продав 99,7 млн акцій по $15 за штуку, хоча спочатку планував продати 85 млн акцій по $11-13 за штуку.

За інформацією The Wall Street Journal, в китайській компанії переглянули плани через підвищений інтерес з боку інвесторів. За даними видання, акції виробника електромобілів підскочили на 41% в перший день торгів в США.

Відзначається, що IPO дозволить Xpeng Inc залучати набагато більші суми, ніж від приватних інвесторів і конкурувати з іншими виробниками електрокарів — Tesla, Li Auto, Nio і WM Motor.

Заявку на проведення IPO китайський автовиробник подав на початку серпня. До цього Xpeng залучив майже $1 млрд фінансування в ході двох раундів.

Фінансування

20 липня 2020 року китайський виробник електромобілів Xpeng Motors залучив $ 500 млн нового фінансування на тлі триваючого зростання конкуренції на китайському ринку.

Фінансування надійшло від групи інвесторів, включаючи Aspex, Coatue, Hillhouse Capital і Sequoia Capital China. У листопаді 2019 року компанія також отримала $400 млн готівкою від інвесторів, серед яких був китайський виробник смартфонів Xiaomi.