На Полтавщині розпочали ремонт траси Р-42 Лубни - Миргород – Опішня, станом на зараз робот ведуться поблизу смт. Ромодан Миргородського району.

Дорогу регіонального значення відновлюють по всій протяжності у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомляє Служба автомобільних доріг у Полтавській області.

Дорожники вже відфрезерували перших 4 км автошляху та розпочали влаштування шару із посиленої органо-мінеральної суміші. ЇЇ виготовляють за технологією холодного ресайклінгу, з додаванням щебенево-піщаної суміші та комплексного в’яжучого.

Відео дня

Роботи виконує компанія "РДС". Підрядник також проведе поширення існуючого дорожнього одягу, аби довести дорогу до параметрів автошляху ІІІ-ї категорії.

"Окрім відновлення існуючого дорожнього одягу, буде проведено підсилення основи, укладання двох шарів асфальтобетонного покриття, встановлення нових дорожніх знаків, нанесення розмітки, влаштування автопавільйонів, укріплення узбіччя", - інформує автодор.

Траса Р-42 з’єднує Полтавську, Сумську та Харківську області. До 1975 рокудорогапротяжністю 121,9 км не мала твердого покриття за винятком деяких населених пунктів. Будівництво дороги з твердим покриттям розпочалось тільки у 1976 році.

"Щодоби даним автошляхом рухається близько 6000 транспортних засобів. В період проведення Сорочинського ярмарку ця цифра подвоюється", - додають у Службі автомобільних доріг.

Автошлях використовують здебільшого для перевезення зерна, цукрового буряка та нафтопродуктів. Дорога з’єднує райони області для під’їзду до санаторно-курортних зон та джерел мінеральних вод. 

Нагадаємо, в рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" за підсумками 2019-2021 років планують оновити 13 тис. км доріг по всій Україні. А в планах до кінця 2024 року – зробити 24 тис. км.