Ілюстрація REUTERS

Японський концерн Mitsubishi Motors має намір у 2021 році припинити виробництво свого повнорозмірного позашляховика Pajero, який став однією з моделей марки, яка принесла їй світову популярність.

Читайте такожMitsubishi презентувала свої автомобілі майбутнього (фото)

Про це повідомляє видання Nikkei.

Відео дня

"Компанія зараз опрацьовує план закриття дочірнього підприємства Pajero Manufacturing в префектурі Гіфу протягом трьох років. Крім Pajero, там виробляються кросовер Outlander і мінівена Delica. На рік підприємство випускає близько 63 тисяч автомобілів, що становить 10% загальних потужностей концерну", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виробництво Pajero для японського ринку припинилося у 2019 році та зараз воно триває лише для експортних цілей. З усім тим, попит на модель знижується, і в Mitsubishi Motors вирішили остаточно припинити випуск позашляховика з метою оптимізації. Після закриття заводу в Гіфу збірка Outlander і Delica буде здійснюватися на інших підприємствах компанії.

"Pajero першого покоління дебютував на Токійському автосалоні в 1981 році та на наступний рік почав сходити з конвеєра. Спочатку компанія випускала модель в трьохдверному кузові, проте вже в 1983 році представила подовжену п'ятидверну версію. Перші два покоління позашляховика були рамними, а починаючи з третього Pajero був з несучим кузовом та інтегрованою в нього рамою", - підкреслює видання.

Загалом за час виробництва моделі у світі було продано понад 3,2 мільйона авто. Позашляховик також отримав популярність і в автоспорті: пілоти на Pajero 12 разів завойовували головний трофей ралі "Дакар".

Компанія Mitsubishi Motors у 2016 році увійшла до альянсу Nissan-Renault. Перед нею було поставлено за мету збільшити продажі на світовому ринку, однак якогось відчутного прогресу досягти не вдалося. Зараз концерн, за даними "Ніккей", готується прийняти новий середньостроковий план розвитку, що передбачає скорочення витрат та виробничих витрат на 935 мільйонів доларів.