За словами прем'єра, поява конкуренції призведе до зниження цін на квитки / фото УНІАН Володимир Гонтар

Україна може підписати Угоду про спільний авіаційний простір з Європейським Союзом вже восени.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Читайте такожУкраїнцям розповіли, що буде з цінами на авіаквитки після підписання Угоди про "відкрите небо" з ЄС

Відео дня

"Угоду про Спільний авіаційний простір з ЄС, сподіваюся, ми зможемо підписати фізично цієї осені. Така угода означає, що українські авіаперевізники отримають розширений доступ на ринок ЄС, а європейські компанії зайдуть в Україну", - сказав він.

За словами прем'єра, поява такої конкуренції призведе до зниження цін на квитки та сприятиме формуванню в Україні відкритого, конкурентного і прозорого авіаційного ринку.

Угода з ЄС

28 червня Рада Європейського Союзу дала згоду на підписання Угоди про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС. Очікується, що документ буде підписаний восени 2021 року.

На думку президента Володимира Зеленського, угода про Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС після підписання, ратифікації та набуття чинності сприятиме здешевленню авіаквитків та розширенню географії подорожей.

Переговори з ЄС про спільний авіапростір

Київ протягом декількох років веде переговори з ЄС про спільний авіапростір, який дозволив би українським та Європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу та України.

Раніше підписання Угоди було неможливим через суперечку між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не мала права самостійно приймати будь-які односторонні рішення з цього питання. 31 січня 2020 року Великобританія вийшла зі складу Євросоюзу, що відкрило шлях до переговорів про підписання угоди з ЄС про "відкрите небо".