У ДРС кажуть, що підвищення вартості проїзду можна скасувати в суді / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

У Державній регуляторній службі України відреагували на плани столичної влади суттєво підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті й нагадали, що перед цим КМДА має отримати позицію цього відомства.

Про це заявив керівник Служби Олексій Кучер, повідомляється сьогодні на сайті Держрегслужби.

"Якщо ДРС дійде висновку, що це підвищення є недоцільним або неадекватним, чи якщо Київрада не дослідила всі альтернативні шляхи вирішення проблеми – рішення не може бути прийнято", - заявив Кучер.

Відео дня

У відомстві також зазначили, що в разі порушення вимог регуляторного законодавства рішення про підвищення тарифу за проїзд може бути скасовано в судовому порядку.

Підвищення вартості проїзду в Києві: що відомо

Як повідомляв УНІАН, у Києві з нового року планують підвищити тариф на проїзд у громадському транспорті.

Одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка. У разі оплати проїзду з використанням багатофункціональної електронної картки "Муніципальна картка "Картка киянина" вартість поїздки становитиме 12 грн. Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки у комунальному транспорті становитиме від 15 до 20 грн: 15 грн при купівлі 50 поїздок, 20 грн – при купівлі 1-9 поїздок.

Також залишається можливість придбання місячних проїзних квитків зі знижками.

Дізнавшись про такі плани КМДА, столичні маршрутники теж заявили, що підвищать вартість проїзду.