Обшуки проводять в адміністративних приміщеннях / фото facebook

У Національному антикорупційному бюро повідомили деталі обшуків у приміщеннях "Укрзалізниці".

Як повідомляє прес-служба відомства, НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура здійснюють обшуки в приміщеннях клінічних лікарень на залізничному транспорті Києва, Харкова, Львова, Одеси та Дніпра філії "Центр охорони здоров'я" акціонерного товариства "Українська залізниця", а також у самій філії.

Читайте такожСлідчі НАБУ прийшли з обшуками до приміщень "Укрзалізниці": названо причину

Відео дня

Зазначається, що слідчі дії проводяться в рамках розслідування за фактом заволодіння посадовими особами "Укрзалізниці" бюджетними коштами в особливо великих розмірах за програмою медичних гарантій надання медичних послуг "Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, викликаною коронавірусом SARS-CoV-2" у розмірі 59 млн 933 тис. 926 гривень, отриманих від Національної служби здоров'я України.

Попередня правова кваліфікація вчинених кримінальних злочинів - ч.1 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з 1 квітня.

Зазначається, що обшуки здійснюють в адміністративних приміщеннях, тому на надання медичних послуг пацієнтам слідчі дії жодним чином не впливають.

У НАБУ також закликали звертатися на гарячу лінію відомства осіб, які своїм коштом лікувалися від COVID-19 у вищезазначених клінічних лікарнях в період з 30 листопада 2020 по 31 березня 2021 року.

Обшуки в приміщення "Укрзалізниці"

10 червня 2021 року прес-служба "УЗ" повідомила, що НАБУ проводить обшуки у приміщеннях акціонерної компанії у справі про закупівлю філіями "Центру охорони здоров'я" послуг ПЛР-тестування на COVID-19.