У Зеленського анонсували відкриття руху по всіх частинах мосту в Запоріжжі до Дня Незалежності

Під час робочої поїздки до Запоріжжя заступник голови Офісу Президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко заявив про те, що міст у Запоріжжі будується темпами, яких Україна ще не бачила, і вже до Дня Незалежності буде відкрито рух по всіх частинах мосту, передає Укрінформ.

“Минулого року відкрито рух по частині мосту. Завдання - до Дня Незалежності відкрити рух по всіх частинах мосту. Працювати треба і вдень, і вночі. Міст будується темпами, яких не бачила країна. Наше завдання виконати доручення Президента", - заявив Тимошенко.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков повідомив, що на продовження будівництва цих мостів через Дніпро виділені 2,2 млрд гривень: "Фінансування є. Той темп, який підрядник взяв, ми зможемо підтримати".

Відео дня

Запорізський міст – відомий довгобуд, будувати його почали 16 років тому, але роботи там були заморожені до минулого року. Після добудови він стане найвищим мостом в Україні: висота його пілонів сягає 166 метрів.

У Зеленського анонсували відкриття руху по всіх частинах мосту в Запоріжжі до Дня Незалежності

На сьогодні змонтовані всі необхідні блоки на підходах до балкового мосту та готуються до першого етапу насування секції №1, після чого будуть продовжені роботи зі збирання інших секцій та з монтажу решти монтажних блоків. На споруді №9, що знаходиться на острові Хортиця, продовжуються роботи з влаштування основи під тимчасові опори. На будівельному майданчику №1 у районі Кривої Бухти вже на завершальному етапі знаходиться збирання четвертої секції прогонової будови мосту, а також продовжується укрупнювальне збирання металоконструкцій тимчасових та монтажних опор.

Раніше Тимошенко повідомляв також про те, що рамках програм “Велике будівництво” та “Велика реставрація” на острові Хортиця оновлять інфраструктуру, у тому числі збудують музей.