23 червня Європейська Рада надала Україні та Молдові статус кандидата в члени ЄС / фото t.me / V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Україна і Молдова домовилися створити нові транзитні маршрути.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав на спільній прес-конференції з президентом Молдови Майєю Санду в Києві.

"Обговорили з пані президентом питання українського транзиту через територію Республіки Молдова, наше енергетичне співробітництво, яке надзвичайно важливе для досягнення всією Європою незалежності від російських енергоресурсів", - сказав Зеленський.

Відео дня

"Після успішного підключення енергосистем України та Молдови із загальної континентальної європейської енергосистеми, ми на сьогодні маємо безліч нових можливостей для роботи на ринку так званого енергетичного Євросоюзу", - сказав Зеленський.

Він повідомив, що спільне завдання обох країн - використовувати максимально ці нові можливості.

"Домовилися з пані президентом про створення нових транзитних шляхів, розширення нашого експортного транзитного потенціалу. Будемо це робити та зокрема через полегшення перетину кордону наших держав", - сказав президент.

"І повідомив пані президенту готовність України допомогти з реконструкцією Молдавської залізниці. Також домовилися розпочати відновлення ділянки залізниці Березине - Басарабяска для посилення транспортного потенціалу двох держав", - заявив Зеленський.

Війна в Україні та погрози Путіна на адресу Молдови:

23 червня Європейська Рада надала Україні та Молдові статус кандидата в члени ЄС

Після цього голова парламенту Республіки Молдова ігор Гросу заявив, що Молдова підтримає санкції проти Росії, які саміт Євросоюзу обговорював на саміті в Брюсселі. Також в Молдові офіційно заборонили російську пропаганду.

25 червня 2022 року Медведєв погрожував Молдові "захистом" росіян у Придністров'ї.

Вас також можуть зацікавити новини: