Ілюстрація REUTERS

Обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, в Україні в січні-лютому поточного року становив 61 тисячі авто, що в 4,4 раза більше обсягу продажів нових автомобілів.

Читайте такожНазвано найпопулярніші електрокари в Україні

Про це повідомила прес-служба асоціації автовиробників України "Укравтопром".

Відео дня

Згідно з повідомленням, за вказаний період українці зареєстрували 14 тисяч нових легкових автомобілів.

"Найпопулярнішим серед імпортованого секонд-хенду легковим автомобілем в Україні залишається Volkswagen Passat. З початку року українці привезли та зареєстрували 3585 старих Passat", - відзначили в асоціації.

На другому місці Renault Megane з показником 3485 авто цієї моделі, на третьому місці - Skoda Octavia з результатом 3307 розмитнених та зареєстрованих авто.

Також повідомляється, що четвертою маркою за популярністю серед українців став Volkswagen Golf, імпортований секонд-хенд цієї марки в січні-лютому вибрали 2675 українців.

Замикає п'ятірку лідерів первинного ринку легкових автомобілів з пробігом Ford Focus з результатом 2310 авто.

Як повідомляв УНІАН, за даними "Укравтопрому", у 2019 році в Україні обсяг продажу вживаних автомобілів на первинному ринку, який формується шляхом імпортних поставок, зріс у порівнянні з 2018 року в 3,5 раза й становить 408,1 тисячі авто.

Довідка УНІАН. Асоціація автовиробників України "Укравтопром" створена в 1997 році. Засновниками "Укравтопрому" виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України – ЗАЗ, ЛАЗ, "АвтоКрАЗ" та інші.